Vinduer

Ser vinduerne i din ejendom trætte ud? Du mærker måske, det trækker eller at byens lyde støjer indenfor? Vi rådgiver dig og din forening om jeres vinduer. Vi hjælper jer med at vurdere om vinduerne bør renoveres eller udskiftes og guider jer gennem mulighederne for økonomisk støtte til renoveringen.

Sarah Kronborg, seniorprojektleder i Bang & Beenfeldt

Vinduer - renovering eller udskiftning?

Vinduer udgør et stort areal på ejendommens facader og har typisk et større varmetab end de øvrige bygningsdele. Vinduernes materialer er ofte ikke så holdbare som f.eks. facade- og tagmaterialer, og skal derfor oftere vedligeholdes. Det kan også være, der er behov for en komplet udskiftning af ejendommens vinduer.

Totaløkonomi

Hvorvidt renovering eller udskiftning af vinduerne er vejen frem, afhænger af den nuværende stand på vinduerne, men også af kvaliteten af vinduerne. Vores vurdering sker altid på baggrund af et totaløkonomisk perspektiv, hvor de eksisterende vinduers, alder, stand og kvalitet sammenholdes med den øget komfort, den lyddæmpende funktion og færre udgifter til vedligeholdelse, som du kan opnå ved at skifte til nye vinduer.

I vores vurdering undersøger vi blandt andet:

  • Er vinduerne tætte? En stor del af boligens varmetab sker ud gennem utætte vinduer. Det kan skyldes gamle 1-lags glas med forsatsruder eller gamle termovinduer, som ikke er lige så isoleringsdygtige som energiruder eller koblede vinduer. Utætte tætningslister kan ligeledes være årsag til varmetabet. Tætningslisten har samtidig en lydisolerende funktion, som nedsættes, hvis listen er ødelagt eller har udtjent sin levetid.

  • Er der rådskader i træet? Solide trævinduer kan holde i rigtig mange år, men mangel på vedligeholdelse af trærammerne kan betyde at råd- og fugtskader opstår. Omfattende råd og fugt er med til nedbryde vinduet, og i værste tilfælde kan der trænge vand ind i konstruktionerne og nedbryde de bærende bjælker og udvikle skimmelsvamp.

  • Er fugerne rundt om vindueskarmen intakte? Fugen rundt om vindueskarmen sikrer, at der ikke trænger vand og fugt ind mellem mur og karm. Fugen kan være lavet af mørtel, ilmodbånd eller elastisk fuge. Uanset materialet er det vigtig at fugen er intakt.

Tal med en ekspert: Nikolaj

Nikolaj Niebling

Bygningskonstruktør, Seniorprojektleder

Nikolaj Niebling er seniorprojektleder og har mange års erfaring med at rådgive bygherre om renoveringsprojekter og lede renoveringsprojekterne godt i mål. Nikolaj har en baggrund som bygningskonstruktør og VVS- og energimontør.

Nikolaj

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få gode råd til, hvordan du passer på din ejendom, og indsigter som relaterer sig til renoverings- og transformationsprojekter.