E/F Gammel Ladegaard

Fra ladegård til bolig

I krydsfeltet mellem Frederiksberg og Vesterbro ligger E/F Gammel Ladegaard, der blev opført for snart 100 år siden. Grunden bærer på en helt særlig historie, hvor Christian IV for 400 år siden anlagde sin ladegård. Siden da har grunden blandt andet huset et pesthospital, et sindssygehospital, en fattiggård og en tvangsarbejdsanstalt.

Nyt tag med respekt for historien

Når vi spoler tiden frem til 2024, er ejendommen indhyllet i stillads. Den smukke og historiske ejendom får nemlig udskiftet tag, og i den forbindelse er vi totalrådgiver for ejerforeningen. Her står vi også for arbejdsmiljøkoordinering (AMK), for at sikre et sundt arbejdsmiljø på byggepladsen.

Projektet blev indledt med droneinspektion af taget, hvor det tydeligt fremgik, at taget gennem tiden har været udsat for flere vandskader. Derfor blev en større renovering igangsat, hvor taget udskiftes med nye, blådæmpede tegltagsten med ny kobbermansard. Et smukt materialevalg, der tager højde for ejendommens historie.

Herefter fulgte en miljøscreening og efterfølgende asbestsanering, hvor alle loftsrum blev ryddet og saneret.

Løbende beboerorientering

Renoveringen griber uundgåeligt ind i beboernes hverdag, så en væsentlig del af vores opgave som rådgiver har været at sikre en løbende beboerorientering, således alle beboere har kunne føle sig trygge og velinformeret undervejs i renoveringsforløbet.

Når renoveringen er færdig, kan både beboere og forbipasserende nyde synet af Gammel Ladegaard, der de næste 100 år vil pryde gadebilledet med flotte, nye teglsten og kobbermansard.

Fakta om projektet

BygherreE/F Gammel Ladegaard
RolleTotalrådgiver
AfleveringIgangværende