Plastikvinduer fra 90’erne, et tag fra krigens tid og en gennemgribende renovering midt i coronaens tid:  A/B Sundbyvester kan nu trygt gå vinteren i møde uden træk og kulde.

Der var ingen tvivl om, at taget skulle skiftes. Det var – bogstaveligt talt – fra krigens tid og især beboerne på 2. sal kunne tydeligt mærke vinden stod ind igennem det uisolerede tegltag, når det blæste udenfor.

Derfor var der bred enighed om at igangsætte en større renovering, da beboerne i AB Sundbyvester sidste år var samlet til generalforsamling.

Nu er stilladset på de fire blokke netop blevet pillet ned, og beboerne i de 94 lejligheder kan gå vinterhalvåret i møde i tryg forvisning om mindre træk og kulde indendøre.

Tagsten som skakbrikker og vinduer af plastik
Bygningen fra 1940’erne trængte til at få skiftet det originale tegltag fra 1945, for det var særdeles udtjent.

– Jeg har aldrig set tagsten rykke sig rundt som skakbrikker på den måde, siger Toni Linke, som er bestyrelsesformand i andelsboligforeningen og tilføjer:

– Da vi havde stillads oppe for at få skiftet taget, kunne vi lige så godt få skiftet vinduerne også.

Og derfor blev også plastikvinduerne fra 90’erne skiftet til nye kvalitetsvinduer i træ/alu fra Velfac.

Fem flotte stjerner
Undervejs i processen blev de gamle el-installationer også udskiftet, det var et omfattende el-arbejde, der greb ind i alle 94 lejligheder. Men selvom tagudskiftningen blev til en større og mere gennemgribende renovering, er det kørt helt smertefrit, fortæller formanden:

ab sundbyvester renovering

– Det er gået så stærkt og nemt, og vi har hele tiden været i god dialog med vores rådgivere fra Bang & Beenfeldt, som havde det kølige overblik, fortæller Toni Linke om processen, der stod på i et års tid, og hun fortsætter:

– Selv da corona ramte, blev det håndteret gnidningsløst, fleksibelt og professionelt. To af vores beboere var isolerede og i karantæne i deres hjem, men det var slet ikke en udfordring; ”vi starter da bare et andet sted”, lød det fra rådgiverne – så jeg giver fem ud af fem stjerner, slutter Toni Linke med et smil.

Bang & Beenfeldt har været totalrådgiver på projektet, og renoveringen er udført i et godt samarbejde med entreprenør Hansen & Andersen, som stod for udskiftning af det gamle tegltag med et nyt tegltag med et fast undertag samt udskiftning til de nye vinduer.

Følg os på: facebook linkedin