Boligejere kan spare mange penge og samtidig øge komforten i deres hjem ved at gennemføre energiforbedringer på deres boliger. Det viser en ny rapport fra Realkredit Danmark, der samtidig slår fast, at energimærkningen af de danske boliger generelt ligger meget lavt.

Rapporten viser blandt andet at:

  • omkring 40% af de danske parcelhuse har et af de laveste energimærker (E, F, G)
  • landsgennemsnittet ligger på energimærke D
  • kun 13% har de bedste energimærker (A og B)

-Tallene i rapporten bekræfter blot den tendens, vi møder ude i virkeligheden. Mange steder har man et energimærke på sin ejendom, der nemt kunne opdateres til et bedre energimærke, siger Jeppe Blohm Nielsen fra Bang & Beenfeldt og fortsætter:

-Ved at få opdateret sit energimærke kan man både opnå gevinster på sin privatøkonomi og få en bedre komfort i sin bolig i form af mindre træk og lignende. Det kræver såmænd bare, at man læser, hvad der faktisk står i energimærkerapporten.

Dermed henviser han til den rapport man får sammen med sit energimærke. Her står præcis, hvilke tiltag man bør gennemføre på sin bolig for at energiforbedre den.

 “Som boligejer kan du gennemføre
energiforbedringer af klimahensyn,
af komforthensyn,
af privatøkonomiske hensyn
og så kan det i nogle tilfælde
gøre en forskel i forbindelse med boligsalg.”

 

Mange boliger har et for højt energiforbrug
Samlet set understreger rapporten fra Realkredit Danmark, at der er mange boliger med et ganske højt energiforbrug målt efter dagens standarder. Og dermed er der også et betydeligt potentiale for at forbedre energiregnskabet.

Faktisk kan forskellen på det dårligste og det bedste energimærke være på helt op til 28.000 kroner om året i fjernvarme.

Dette eksempel og mange flere
kan du se i rapporten.

Se hele Realkredit Danmarks rapport her

 

 

Brug for hjælp til at gå dit energimærke efter i sømmene? Vi hjælper dig med det : Se mere her