I Danmark er det ikke ualmindeligt at have hjemmearbejdskontor en gang imellem, men at det lige pludselig er noget, som mange af os har hver dag i en periode, det er en uvant situation for de fleste.

Vores kollega i Bang & Beenfeldt, Sebastian Angelo Lynge, er bygningskonstruktør og han er til dagligt ude på mange byggepladser. Sebastian bor i en lejlighed på Frederiksberg med sin kone og sin 3-årige datter, og for ham er hverdagen også blevet anderledes i denne COVID-19 tid.

Vi har stillet Sebastian 5 spørgsmål om, hvilke opgaver han sidder med nu, og hvordan hans hverdag ser ud i øjeblikket. Sebastian sender her en status fra hjemmearbejdskontoret:

  1. Hvad sidder du og arbejder med lige nu?

Lige nu arbejder jeg primært med udarbejdelse af udbudsmateriale til et par forskellige kommende byggesager. På den måde forsøger vi at være en smule på forkant, således at vi har projekter som entreprenørerne kan starte op på, så snart der bliver neddroslet for Regeringens sikkerhedsforanstaltninger.

  1. Hvilke opgaver kan du håndtere fra dit hjemmearbejdskontor?

Som udgangspunkt kan jeg udføre de samme opgaver hvad angår beskrivelser og budgetter. Vores kontorchef arbejder hårdt på at opgradere og/eller konvertere vores licenser til diverse tegneprogrammer, således at projektlederne også har mulighed for at tegne hjemmefra.
Derudover kan jeg stadig udføre tilsyn på igangværende byggepladser samt besigtige nye ejendomme.

  1. Hvilke opgaver er sværere at udføre i de her dage?

Besigtigelser af både igangværende og fremtidige opgaver kan ikke lade sig gøre, hvis de enten involverer mange deltagende, eller besøg i beboernes private hjem.

Af samme årsag kan der desværre heller ikke deltages i generalforsamlinger, selvom det ellers er sæson  for netop disse.

  1. Hvad er en god hjemmearbejdsdag for dig?

En god hjemmearbejdsdag involverer fælles morgenmad med min kone, datter og jeg selv. Derefter skiftes min kone og jeg til at arbejde 2-3 timer ad gangen, mens den anden aktiverer og underholder vores datter. Det betyder som udgangspunkt nogle væsentligt længere dage end normalt.
Der er ingen tvivl om, at de udvidede sikkerhedsforanstaltninger har kæmpe indflydelse på, hvordan vores hverdag som familie hænger sammen.

  1. Hvad får du tiden til at gå med efter arbejde i de her dage?

Omvæltningen i vores hverdag, samt de forlængede arbejdsdage, betyder, at både min kone og jeg har et stort behov for at koble af, når vores datter er lagt i seng. For mit vedkommende sker det for tiden med streaming af underholdning samt computerspil med vennerne.

Sebastians hjemmelavede “meme”.

Besøg vores sider: facebook linkedin