Bæredygtigt byggeri har været på dagsordenen i renoveringen af Strandgårdsskolens gymnastiksal. I flere måneder har dele af områderne ved den kommunale skole i Ishøj været lukket helt af, så entreprenørerne uforstyrret har kunnet arbejde.
Renoveringsarbejdet har bl.a. omfattet udskiftning af bygningens ydre facader og tag. Der er installeret nye ventilationsanlæg samt nye regnvandsbrønde, nyt dræn og nye el-installationer. Alt sammen noget, der vil medføre et bedre indeklima for eleverne.
Bang & Beenfeldt har været totalrådgiver i renoveringen, mens Faxesnedkeren har været hovedentreprenør.

Løbende kommunikation har været alfa og omega

Anders Nielsen er indehaver af Faxesnedkeren og for ham er det alfa og omega i et så omfattende projekt som Strandgårdskolen, at samarbejdet fungerer gnidningsfrit:
”Der skal trækkes i mange tråde, når der arbejdes med en hovedentreprise, hvor mængden af underentreprenører er så omfattende, som vi har set i dette projekt. Det handler om at bygge samarbejdet og kommunikationen godt op allerede fra første spadestik”.
De tråde som Anders her omtaler, der skal sikre, at samarbejdet kører smurt, er jævnlige byggemøder, input fra rådgiverne og løbende kommunikation fra de respektive underentreprenører.
”Selvfølgelig vil der komme noget uforudset ved byggesager af denne størrelse, det kan ikke undgås. Der forekommer overraskelser for rådgiveren såvel som for os – det kan eksempelvis være skimmel og asbest, som skal tages hånd om straks”
”Derfor er det vigtigt, at samarbejdet fungerer, så alle parter arbejder med samme formål og kender til de aktuelle prioriteter i renoveringen”, fortsætter Anders.
 

“Supergodt samarbejde i renoveringen” 

Anders mener, at man kan undgå mange problemer med god kommunikation:
”Det har været et supergodt samarbejde med Bang & Beenfeldt og Ishøj Kommune, det har det. Og det uden at give for meget ros, det har været rigtig godt. I dette tilfælde har alle involverede været hurtige til at svare, så byggeriet ikke er gået i stå. Kommunen har taget stilling til tingene løbende og har der været ekstra arbejde, så er videreformidlingen gået hurtigt. Det har sådan set været kontinuerligt, siden vi startede.”
Anders understreger slutteligt, hvad et stykke veludført arbejde kræver:
”Det er en af de ting, jeg siger, at et godt arbejde er at tjene penge, men man kan ikke tjene penge, hvis ikke man har et godt samarbejde med rådgiver, kone og ens underentreprenører”.
       

Besøg vores sider: facebook linkedin