En tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan kan langt mere end blot beskrive en ejendoms bygningsdele. Dokumenterne fungerer som et ”økonomisk kompas”, som sikrer, at foreningen hele tiden har det økonomiske overblik for øje. Et overblik, som kan bidrage til fremadrettet fastsættelse af budgetter til kommende renoveringer.

Ved at have en opdateret tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan ved hånden, har I som bygningsejere en oversigt, som kan benyttes som planlægnings- og styringsredskab i forbindelse med drift og vedligeholdelse. Når vedligehold og evt. renoveringsarbejde tænkes ind i en overordnet plan, så har I bedre mulighed for at prioritere budgetter og ikke mindst: Udføre vedligeholdelsesarbejderne de rigtige tidspunkter af året.

Ovenstående kan Anette Karlsen tilslutte sig. Anette er bestyrelsesformand ved andelsboligforeningen Sundbyøster på Amager. I 2018 fik foreningen udarbejdet en tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan igennem Bang & Beenfeldt, og Anette er ikke i tvivl om, at det var en rigtig og vigtig beslutning at få udarbejdet disse dokumenter.

”Tidligere har man måske lavet lidt her og der, men når man får et samlet landkort, som de her dokumenter er, så er det jo meget bedre. Tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan giver et dejligt fagligt overblik”.

Gør vi som bestyrelse det rigtige?

En tilstandsrapport og dertilhørende vedligeholdelsesplan er samtidig et vigtigt redskab for de mange i en bestyrelse, som ikke arbejder med vedligeholdelse af bygninger til dagligt. Dét er Anette Karlsen enig i:

A/B Sundbyøster februar 2020

”Som bestyrelsen kan man godt tænke, at vi gør det så godt. Men gør vi nu også det rigtige? Vi ville hyre nogle, der vidste noget, for man ved jo langt fra det hele som menigmand. Nogle i bestyrelsen har faglig viden og andre har ikke”.

Hos andelsboligforeningen Sundbyøster bruger de ikke dokumenterne slavisk, men mere som huskeseddel eller guideline. Bestyrelsesmedlemmerne har læst tilstandsrapporten igennem og bruger den aktivt ift. at planlægge fremtidige renoverings- og vedligeholdelsesopgaver:

”Vi kan jo ikke altid helt præcist huske, hvornår vi sidst fik udskiftet vinduer. Hvis vinduerne er ved at falde ud af sig selv, så skal vi selvfølgelig have det ordnet hurtigst muligt. Men hvis tilstandsrapporten peger på, at vinduerne kan holde 5-6 år mere, så er det jo fint”.

Samtidig understreger Anette, at mange i bestyrelsen har efterspurgt dokumenterne:

”Udskiftende bestyrelsesmedlemmer gør også, at det er rart med et fælles arbejdsværktøj. Ved at have disse dokumenter i orden, har vi fremtidssikret ejendommen for fremtidige bestyrelser, kan man sige. Dét er noget, som mange har efterspurgt”.

Alle har steppet op på ukendt land

Udskiftning af stigstrenge ved A/B Sundbyøster

I øjeblikket er A/B Sundbyøster i gang med et VVS-projekt, også i samarbejde med Bang & Beenfeldt. Faldstammerne coates og ejendommen bliver beriget med nye stigstrenge. Projektet er blevet en smule forsinket pga. Corona-situationen, men forventes afsluttet sidst i juni. Anette afslutter:

”Det har været et fantastisk samarbejde. Jens (VVS-ingeniør hos Bang og Beenfeldt red.) og jeg har haft et rigtig godt forhold i denne proces – det kører bare. Vi har alle sammen speedet op ift. Corona og vi har ringet til hinanden på alle mulige ukristelige tidspunkter. På alle måder har vi stået sammen. Alle har steppet op på ukendt land”.

Ønsker I at høre mere om mulighederne for at få udarbejdet tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan?

Ring til os på 32 57 82 50 eller send en mail på info@bangbeen.dk

Besøg vores sider: facebook linkedin