Sidste uge var en vigtig milepæl for det omfattende ombygningsprojekt i Københavns Latinerkvarter, Sankt Peders Stræde. I forbindelse med at spærene havde fundet deres rette plads og var blevet rejst, blev der holdt rejsegilde i den gamle ejendom.

Traditionen tro markerede bygherren denne milepæl med et gilde for sine håndværkere og rådgivere. Da torsdagens arbejdsdag var omme, mødtes alle parter i den nye bygning, hvor der blev serveret sandwichs og sodavand. I ejendommens nybygning var der pyntet op med den karakteristiske krans, som bruges til rejsegilder. Tømrersvendene havde sat kransen op på en lægte over spærene.

Under arrangementet holdt bygherre, arkitekt og hovedentreprenør taler, bl.a. om ejendommens historie.

Ejendommen har en særlig historie, da den oprindeligt er opført som gæstgiveri for bl.a. rejsende håndværkere. Det var dengang muligt mod et mindre vederlag at overnatte og få et solidt måltid mad. Bygningen kunne huse op til hundrede betalende gæster.

Derudover har bygningen været ejet af Københavns Kommune, som har brugt den til administrative formål.

Transformation til moderne lejeboliger

Den bevaringsværdige ejendom på Sankt Peders Stræde har været stærkt mærket efter tidens mange brugsspor – brugsspor, som arbejderne nu er i gang med at renovere. Bygningen gennemgår nu samtidig en transformation til moderne, attraktive lejeboliger. Dermed er renoveringsprojekterne mange.

Ejendommens ikke-originale eksisterende kviste skal bl.a. fjernes for at sikre et bedre lysindfald i de nye tagboliger. Taghældningen mod gården på både for- og sidehus skal forøges og der skal etableres nye kviste, så de nye boliger kan få plads.
Der skal etableres franske altaner mod gården til alle boliger. Den eksisterende hovedtrappe skal nedrives og skal opføres som ny sprinklet trappe med forskudt adgang til lejligheder i for- og baghus. Derudover skal den lille gård hæves for at øge lysindfaldet.

Alt arbejdet tager udgangspunkt i de eksisterende rammer og de smukke dele fra opførelsestiden bevares, så det originale udtryk fastholdes bedst muligt.

Bang & Beenfeldt er tilknyttet som totalrådgiver på projektet.

Du kan læse mere om projektet ved Sankt Peders Stræde her 

CMW har venligt tilladt os at bruge deres flotte billeder fra rejsegildet.  

Besøg vores sider: facebook linkedin