Bang & Beenfeldt – eksperter
i bygningskonstruktioner

Vi har 45 års erfaring med udarbejdelse af konstruktionsprojekter indeholdende statiske beregninger og dokumentation samt konstruktionstegninger, både i forbindelse med nybyggeri, men også ændringer af konstruktive forhold i eksisterende byggeri.

Det bliver aktuelt at få udarbejdet statiske beregninger:

–        Hvis du ønsker at rive en væg ned
–        Hvis du vil lave åbninger i væggen, f.eks. nyt vindueshul eller døren

Bærende vægge

En bærende væg sørger for, at en bygning ikke braser sammen. Konsekvenserne ved at fjerne en bærende væg er i værste fald, at huset braser sammen, fordi væggene ikke kan bære vægten af de konstruktioner, der hviler ovenpå dem. I bedste fald risikerer du, at der kommer revner i husets øvrige bærende vægge og lofter.

Da skaderne kan være meget alvorlige, bør du altid søge råd hos en ingeniør, før du fjerner en bærende væg. Der vil opstå problemer, hvis du uden videre fjerner dele af væggen eller laver åbninger i den, f.eks. ved at sætte en ny dør eller et nyt vindue i.

Som privatperson kan det være svært at vurdere, om det er en bærende væg, man vil fjerne, eller om den har en stabiliserende effekt på ejendommen. Derfor er det en rigtig god ide at rådføre sig med en rådgivende ingeniør, inden du begynder at nedrive dine vægge.

Statiske beregninger 

Med et ingeniørprojekt fra Bang & Beenfeldt på din bærende væg, som indeholder statiske beregninger, statisk redegørelse og projekttegninger, vil du kunne ansøge hos kommunen. Der er som udgangspunkt kun behov for at ansøge hos kommunen, hvis det er etagebyggeri eller hvis der sker ændringer i bærende ydervægge og spærkonstruktioner. Dog er det altid en god ide at spørge din kommune, om de ønsker, at du ansøger hos dem med din bærende væg.

Statiske beregninger

Den statiske dokumentation er ret omfattende og inkluderer en beskrivelse af projektets forudsætninger, statiske beregninger, konstruktionstegninger m.m.

Kravet til statisk dokumentation fremgår af Bygningsreglementet fra 2018 BR 18. Opstillingen af den statiske dokumentation er blevet beskrevet tydeligere i Statens Byggeforskningsinstitut SBI – Anvisning 272.

Sådan gør du

Send en mail til info@bangbeen.dk med en beskrivelse af opgaven samt følgende oplysninger og tegninger:

 • Ejendommens adresse (inkl. etage)
 • Ejendommens alder (kan findes her)
 • Oprindelige bygningstegninger: Plantegning og bygningstværsnit

En byggeteknisk plantegning, og ikke den fra ejendomsmægleren, kan findes på weblager.dk eller filarkiv.dk, hvor du først skal vælge din kommune og derefter vejnavn og husnummer. Bor du i den centrale del af København, vil der være behov for at møde op ved kommunen på Njalsgade 13, da tegningerne endnu ikke er skannet ind til de digitale arkiver.

Har du spørgsmål i forhold til ovenstående eller ønsker du at tale med en af vores ingeniører, så udfyld kontaktformularen øverst i højre side, og vi ringer dig op hurtigst muligt.

Besøg vores sider: facebook linkedin

Lad os ringe dig op

 • Vil du modtage kampagnetilbud og gode råd til, hvordan du passer på din ejendom, direkte i din indbakke?

Arbejdsområder indenfor bygningskonstruktioner:

 • Statiske beregninger
 • Spærberegninger
 • Kompositmaterialer
 • Fundering og efterfundering
 • Nybyggeri
 • Myndighedsbehandling
 • Generelt om- og tilbygninger herunder fjernelse af bærende væg mv.
 • Påbygning af ny etage
 • Kontrol af bæreevne i eksisterende konstruktion
 • Stål, beton, træ, murværk