Eksperter i bygningskonstruktioner

Bang & Beenfeldt har over 45 års erfaring med udarbejdelse af konstruktionsprojekter indeholdende statiske beregninger og dokumentation samt konstruktionstegninger i forbindelse med ændringer af konstruktive forhold på offentligt byggeri.
Vi arbejder hver dag med konstruktionsberegninger ifm. ombygning eller renovering af skoler, daginstitutioner, plejehjem mv.

Statiske beregninger og ansøgning til kommunen

Med et ingeniørprojekt fra Bang & Beenfeldt indeholder statiske beregninger, statisk redegørelse og projekttegninger, vil du kunne ansøge hos kommunen. Der er som udgangspunkt kun behov for at ansøge hos kommunen, hvis det er etagebyggeri eller hvis der sker ændringer i bærende ydervægge og spærkonstruktioner. Dog er det altid en god idé at spørge din kommune, om de ønsker, at du ansøger hos dem med din bærende væg.

Den statiske dokumentation er ret omfattende og inkluderer en beskrivelse af projektets forudsætninger, statiske beregninger, konstruktionstegninger m.m.

Vi kan også hjælpe med ansøgningen til kommunen, hvis der skulle være behov for dette.

Kravet til statisk dokumentation fremgår af Bygningsreglementet fra 2018 BR 18. Opstillingen af den statiske dokumentation er blevet beskrevet tydeligere i Statens Byggeforskningsinstitut SBI – Anvisning 272.

Bærende vægge

En bærende væg sørger for, at en bygning ikke braser sammen. Konsekvenserne ved at fjerne en bærende væg er i værste fald, at huset braser sammen, fordi væggene ikke kan bære vægten af de konstruktioner, der hviler ovenpå dem. I bedste fald risikerer du, at der kommer revner i husets øvrige bærende vægge og lofter.

Da skaderne kan være meget alvorlige, bør du altid søge råd hos en ingeniør, før du fjerner en bærende væg. Der vil opstå problemer, hvis du uden videre fjerner dele af væggen eller laver åbninger i den, f.eks. ved at sætte en ny dør eller et nyt vindue i.

Det kan være vanskeligt at vurdere, om det er en bærende væg, man vil fjerne, eller om den har en stabiliserende effekt på ejendommen. Derfor er det en rigtig god idé, og oftest et krav, at rådføre sig med en rådgivende ingeniør, inden du begynder at nedrive dine vægge.

Kontakt os for et tilbud på jeres konstruktionsprojekt

Har du spørgsmål i forhold til ovenstående eller ønsker du at tale med en af vores ingeniører, så udfyld kontaktformularen øverst i højre side, og vi ringer dig op hurtigst muligt

Besøg vores sider: facebook linkedin

Kontakt mig

  • Ved at udfylde kontaktformularen accepterer du Bang & Beenfeldts persondatapolitik

Arbejdsområder indenfor bygningskonstruktioner:

  • Stål, beton, træ, murværk
  • Kompositmaterialer
  • Fundering og efterfundering
  • Nybyggeri
  • Myndighedsbehandling
  • Generelt om- og tilbygninger herunder fjernelse af bærende væg mv.
  • Påbygning af ny etage
  • Kontrol af bæreevne i eksisterende konstruktion
  • Statiske beregninger