frederiksberg rådhus

Til tonerne af Alley Cat blev Frederiksberg Rådhustårn indviet torsdag. Tårnet har de seneste to år været pakket ind og gennemgået en større renovering, og med indvielsen blev renoveringens afslutning markeret.

”Det er vores vartegn og det højeste punkt på Frederiksberg. Vi har ikke en masse højhuse på Frederiksberg lige som de har det i Københavns kommune, og derfor står tårnet som noget helt særligt for Frederiksberg-borgerne,” sagde borgmester Simon Aggesen under indvielsen torsdag.

Siden 1953 har det gamle klokketårn spillet melodier for borgerne, og i dagens anledning havde man valgt Bent Fabricius Bjerres kendingsmelodi for at mindes og hylde den Frederiksberg-fødte komponist ved samme lejlighed. Trods corona var mange Frederiksberg-borgere mødt op på pladsen foran rådhuset til indvielsen for at fejre, at det gamle tårn igen spiller sine melodier.

Sikkert og trygt arbejdsmiljø i renoveringsperioden
Rådhustårnet på Frederiksberg har blandt andet fået udskiftet kobbertaget og renoveret den underliggende betonkonstruktion.

Bang & Beenfeldt har været del af projektet som arbejdsmiljøkoordinator på tårnet, hvis stilladsdæk har været helt oppe på 27 etager.

”Som arbejdsmiljøkoordinator har det været  min vigtigste opgave at overholde alle gældende krav under renoveringsprocessen. I hele perioden har rådhuset været i brug og derfor har der været mange forskellige aktører at tage højde for i sikkerhedsprocesserne, så alle har kunnet færdes trygt og sikkert, både inde på- og uden for byggepladsområdet,” siger Maibritt Jørgensen, som er arbejdsmiljøkoordinator i Bang & Beenfeldt. Læs mere om arbejdsmiljø- og sikkerhedskoordinering

TV2 Lorry dækkede indvielsen:  Se indslaget her