Konstruktioner

Vi har over 45 års erfaring med udarbejdelse af konstruktionsprojekter indeholdende statiske beregninger og dokumentation samt konstruktionstegninger, både i forbindelse med nybyggeri og ændringer af konstruktive forhold i eksisterende byggeri.
Et konstruktionsprojekt bliver typisk udarbejdet på baggrund af et arkitektprojekt. Vi projekterer iht. Eurocode og har avancerede beregningsprogrammer til at udføre statiske beregninger. Normalt udfører vi vores tegningsmateriale i AutoCad.

Vi udarbejder desuden konstruktionsprojekter for erhvervsejendomme ifm. nybyggeri.

Den statiske dokumentation er ret omfattende og inkluderer en beskrivelse af projektets forudsætninger, statiske beregninger, konstruktionstegninger m.v.

Kravet til statisk dokumentation fremgår af Bygningsreglementet fra 2018 BR 18. Opstillingen af den statiske dokumentation er blevet beskrevet tydeligere i Statens Byggeforskningsinstitut SBI – Anvisning 272.

Bærende vægge

En bærende væg sørger for, at en bygning ikke braser sammen. Konsekvenserne ved at fjerne en bærende væg er i værste fald, at bygningen braser sammen, fordi væggene ikke kan bære vægten af de konstruktioner, der hviler ovenpå dem. I bedste fald risikerer du, at der kommer revner i bygningens øvrige bærende vægge og lofter.

Da skaderne kan være meget alvorlige, bør du altid søge råd hos en ingeniør, før du fjerner en bærende væg. Der vil opstå problemer, hvis du uden videre fjerner dele af væggen eller laver åbninger i den, f.eks. ved at sætte en ny dør eller et nyt vindue i.

Vi gennemgår tegningsmaterialet for at finde ud af om en væg er bærende, og derved ikke blot kan rives ned uden yderligere foranstaltninger. Derefter beregner vi f.eks. træ- eller stålbjælker over eventuelle vinduesåbninger.

 

Statiske beregninger 

Står du med et renoverings- eller ombygningsprojekt, og har du brug for en uvildig rådgiver til at kigge på projektet, så kontakt os. Vi tager gerne ud på delopgaver og vurderer, beregner og rådgiver jer efter behov, og så tager I selv resten med entreprenøren. Nogle gange udvikler projektet sig, og så vil vi naturligvis også gerne hjælpe med at løse de næste faser i projektet. Som bygherre vælger du selv, om du ønsker, at vi skal fortsætte som rådgivere gennem byggeprocessen eller om vores rådgivning omkring den specifikke opgave er nok.

Sådan gør du

Send en mail til info@bangbeen.dk med en beskrivelse af opgaven samt følgende oplysninger og tegninger:

 • Ejendommens adresse (inkl. etage)
 • Ejendommens alder (kan findes her)
 • Oprindelige bygningstegninger: Plantegning og bygningstværsnit

En byggeteknisk plantegning, og ikke den fra ejendomsmægleren, kan findes på weblager.dk eller filarkiv.dk, hvor du først skal vælge din kommune og derefter vejnavn og husnummer. Bor du i den centrale del af København, vil der være behov for at møde op ved kommunen på Njalsgade 13, da tegningerne endnu ikke er skannet ind til de digitale arkiver.

Har du spørgsmål i forhold til ovenstående eller ønsker du at tale med en af vores ingeniører, så udfyld kontaktformularen øverst i højre side, og vi ringer dig op hurtigst muligt.

Kontakt mig

 • Ved at udfylde kontaktformularen accepterer du Bang & Beenfeldts persondatapolitik

Arbejdsområder indenfor bygnings-konstruktioner:

 • Stål, beton, træ, murværk
 • Kompositmaterialer
 • Fundering og efterfundering
 • Nybyggeri
 • Myndighedsbehandling
 • Generelt om- og tilbygninger herunder fjernelse af bærende væg mv.
 • Påbygning af ny etage
 • Kontrol af bæreevne i eksisterende konstruktion
 • Statiske beregninger