Blue Equity investerer i Bang & Beenfeldt

5. januar 2021

Bang & Beenfeldt får nyt medejerskab: Blue Equity bliver del af ejerkredsen i den rådgivende ingeniørvirksomhed, som har specialiseret sig i renovering af den eksisterende bygningsmasse i København. Investeringen skal videreføre og styrke den positive udvikling som Bang & Beenfeldt er inde i.

Claes Bohn-Willeberg (tv) og Anders Bang Olsen partnere i Bang & Beenfeldt, Thomas Gullacksen (th) fra Blue Equity.

Claes Bohn-Willeberg (tv) og Anders Bang Olsen partnere i Bang & Beenfeldt, Thomas Gullacksen (th) fra Blue Equity.

Hen over de seneste 10 år har de rådgivende ingeniører Bang & Beenfeldt fokuseret kerneforretningen på renoveringsopgaver i København. Med blikket fast rettet på høj kvalitet i rådgivningen, solid procesforståelse og på at skabe en sund forretning skiller Bang & Beenfeldt sig ud som en af de førende rådgivere på området.

Derfor investerer kapitalfonden Blue Equity nu i Bang & Beenfeldt; en investering der skal sætte skub i den videre udvikling af virksomheden, der siden 1974 har ydet byggeteknisk rådgivning fra sit kontor på Christianshavn.

Det rette match

- Det har været afgørende at finde en investor, der både mentalt, styrkemæssigt og ikke mindst menneskeligt er en god, solid og ambitiøs sparringspartner i den fortsatte udvikling af Bang & Beenfeldt, siger Anders Bang Olsen, der er søn af en af grundlæggerne og dermed andengenerations-ejer af virksomheden. Han har de seneste år udfyldt rollen som bestyrelsesformand for Bang & Beenfeldt, men vender nu tilbage til hverdagen i en nyoprettet stilling som Direktør for Forretningsudvikling.

- Partnerskabet med Blue Equity giver mulighed for at sætte mere tryk på forretningsudviklingen i de eksisterende forretningsområder og styrke vores organisatoriske og digitale kompetencer endnu mere samt forøge investeringer i nye forretningsområder. Jeg glæder mig til samarbejdet med Blue Equity, og ser frem til at bringe virksomheden op i et ekstra gear, mens vi fortsætter med at yde solid rådgivning af høj faglig kvalitet, som vi fortsat skal kendes på, tilføjer Anders Bang Olsen.

Stærke, tillidsbaserede kunderelationer

Gennem et stykke tid har man arbejdet på at finde en model for den fremadrettede ejerstruktur for at kunne fortsætte og styrke den positive udvikling, som Bang & Beenfeldt er inde i.  Men det har hele tiden været vigtigt at finde en løsningsmodel, som ikke går på kompromis med virksomhedens DNA, der er rodfæstet i dyder som ordentlighed, høj faglighed i den byggetekniske rådgivningen og et godt blik for menneskerne i og omkring projekterne.

- Vi er meget stolte af at være blevet valgt som partner i videreudviklingen af Bang & Beenfeldt. Bang & Beenfeldt har en stærk position bygget på konsistent levering af kvalitet til tiden, stærke, tillidsbaserede og personlige kunderelationer samt effektiv løsning af kunders renoverings- og vedligeholdelsesbehov og problemstillinger. En position som er skabt af særdeles dygtige og engagerede medarbejdere og partnere samt en imponerende og fokuseret forretningsmodel. Det udgør et godt fundament for fortsat løsning af eksisterende og nye kundeopgaver og fortsat profitabel vækst, siger Thomas Gullacksen, Investment Director i Blue Equity.

Den nye konstellation i ejerkredsen er netop trådt i kraft og en ny bestyrelse etableret.

Fakta om ejerstruktur og ledelse i Bang & Beenfeldt

  • Blue Equity indtræder som ny hovedaktionær i Bang & Beenfeldt

  • Anders Bang Olsen tiltræder i en nyoprettet stilling som Direktør for Forretningsudvikling

  • Claes Bohn-Willeberg er fortsat partner med fokus på kunderelationer som projekt & markedschef for Renovering

  • Dertil består ledelsen af adm. direktør Jeppe Blohm Nielsen samt Erik Lindahl, projekt- og markedschef for Teknik & Transformation, og Pernille Jensen, Økonomi- og administrationschef

  • Bestyrelsen består foruden Anders Bang Olsen af: Michael Bruhn, Thomas Gullacksen, Peter Midtgaard og Jakob Schou.

Om Bang & Beenfeldt:
Bang & Beenfeldt blev stiftet i 1974 af Gorm Bang Olsen og Povl Bay Beenfeldt, og siden 2005 har Anders Bang Olsen stået i spidsen for selskabet suppleret af Claes Bohn-Willeberg som partner fra 2011.

Om Blue Equity:
Blue Equity blev stiftet i 2013 med PFA, Danfoss fonden, Norlys og Lind Invest (Danske Commodities) som kerneinvestorer. Blue Equity samarbejder tæt med ledelsen i virksomhederne for at realisere værdiskabelse over ejerperioden, og bidrager til at gøre gode virksomheder bedre ved at sætte de bedste rammer for de rigtige mennesker, og stille kapital, viden og netværk til rådighed.