Bliv klar til fyringssæsonen: 3 gode råd

Man plejer at sige, at fyringssæson begynder her omkring 1. oktober. Men med tanke på den aktuelle energikrise, tænder vi ikke bare bevidstløst for radiatoren i år – og både offentlige og kommunale bygninger har indført loft på varmen.

Gode råd til fyrringssæsonen

Her får du tre gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, inden du begynder på fyringssæsonen i den ejendom, du bor i.

#1) Tjek indstillingen af din varmtvandsbeholder

Din varmtvandsbeholder skal indstilles, så temperaturen ikke er højere end 55°C og lavere end 50°C. Hvis den er lavere, kan det øge risikoen for bakterieudviklingen og legionella.

#2) Indstil din radiatorer

Indstil din radiator, så radiatorer placeret i samme rum er indstillet på samme temperatur.
Når du skal indstille termostaterne i den enkelte bolig, kan du bruge dette udgangspunkt:

  • Entré eller gangen: Indstilling #1 (svarer til 13°C)

  • Soveværelse & Køkken: Indstilling #2 (svarer til 17°C)

  • Stue & Køkken-alrum: Indstilling #3 (svarer til 20°C)

  • Badeværelse: Indstilling #4 (svarer til 23°C)

  • Undlad at bruge indstilling #5 (det er maxindstilling, og svarer til 26°C)

Luk døren ind til soveværelse eller andre rum, hvor du ønsker en lavere temperatur.

Vær i øvrigt opmærksom på:

  • Hvis du har placeret møbler eller andre ting foran din radiator, så flyt dem væk derfra og ud i rummet for at radiatoren nemmere kan ”trække vejret” og varme rummet op.

  • Hvis du har en radiatorskjuler, så anbefaler vi, at du får installeret en fjernføler til termostaten. Fjernføleren skal placeres uden for radiatorskjuleren.

#3) Tjek fjernvarmeanlægget inden fyringssæsonen

Inden du tænder for fjernvarmeanlægget, så kontakt jeres hus-VVS´er eller lokale VVS´er og få dem til at gennemgå jeres fjernvarmeanlæg og se om alt er i orden. Det er for eksempel vigtigt at få tjekket, om varmekurven er indstillet korrekt.

I Bang & Beenfeldt står vi også klar til at hjælpe jer – vi gennemgår alle de relevante komponenter og sikrer, at I udnytter varmen bedst muligt og dermed ikke betaler for mere end det I faktisk skal bruge.