Ansigtsløft til Nansensgade 75

7. juni 2023

Ansigterne på facaden på Nansensgade 75 ser noget trætte og triste ud, men det bliver der snart lavet om på. Den smukke ejendom fra 1880 får i disse måneder et gevaldigt løft, der både inkluderer en ”ansigtsrens” til gadefacaden, udskiftning af vinduer samt optimering af varmeanlæg og efterisolering af rør.

Energirenovering, der øger boligkvaliteten

Ejendommen på Nansensgade 75-75A er i gang med at få et frisk og tiltrængt løft. Som totalrådgiver hjælper vi foreningen med et renoveringsprojekt, der med respekt for den oprindelige arkitektur, giver ejendommen en praktisk og moderne opdatering. Det kommer bl.a. til udtryk, når de gamle vinduer udskiftes til nye, koblede vinduer fra Frovin. De nye vinduer forener det klassiske med det praktiske, da man fortsat beholder den sprossede stil i tråd med ejendommens oprindelig udtryk og samtidig får isoleringsdygtige og støjdæmpende vinduer. Ejendommens originale æstetik bevares altså, mens beboerne kan se frem til en bedre komfort i deres lejligheder – noget som kan mærkes på varmeregningen og på støjniveauet fra den attraktive gade midt i København.

Facade Nansensgade

En tidssvarende grimasse

Når man går forbi ejendommen på Nansensgade, bliver man mødt af imponerende mange ”ansigter”, der siden 1880 har kunnet følge med i bylivets udvikling helt oppe fra 4. sal. Desværre har ansigterne og gadefacadens mange andre udsmykninger ikke selv fulgt udviklingen, og fremstår i dag slidte.

Ejendommen er opbygget som en klassicistisk ejendom karakteriseret af de fire pilastre (søjler), men har også tendenser fra historicisme, som de mange forskellige ansigter og udsmykninger kendetegner.

Hele gadefacaden gennemrenoveres, hvor den renses, repareres og males. Herudover tager en stukkatør kærligt hånd om de mange fine udsmykninger, så de får et nyt og tidssvarende udtryk, siger Sarah Kronborg, som er projektleder på sagen fra Bang & Beenfeldt.

I gården bliver der også udført facadearbejder. Her er arbejdsmetoden dog noget anderledes fra gadesiden, når cirka 300 m2 udkradses og omfuges i murstensfacaden, tilføjer hun.

Under byggeperioden udfører Sarah løbende tilsyn af arbejdet på ejendommen.

Under byggeperioden udfører Sarah løbende tilsyn af arbejdet på ejendommen.

Projektet udløser støtte fra byfornyelsen

Et renoveringsprojekt som Nansensgade 75-75A er eksempel på, hvordan en gammel ejendoms karakter bevares samtidig med, at bygningen får et mærkbart energirigtigt skub. For udover nye vinduer med bedre lyd- og isoleringsevne, får foreningen også foretaget en optimering af varmeanlægget samt efterisolering af rør. Det har bl.a. været med til at udløse byfornyelsestilskud. Det vil sige, at foreningen har ansøgt om støttemidler via Københavns Kommune til renoveringsprojektet – en ansøgningsproces, som vi har været med til at kvalificere i projektets spæde start.

Ejendommen på Nansensgade er et oplagt projekt at ansøge om byfornyelsesstøtte til. Byfornyelsen har et helt særligt fokus på tiltag, der er med til at skabe tidssvarende, sunde og gode boliger i den eksisterende bygningsmasse. Derfor har vi i den indledende fase, i samarbejde med foreningen, kigget på, hvilke tiltag der både tilgodeser ejendommens arkitektur og bidrager til et bedre energiforbrug, som er til gavn for foreningens beboere og det samlede energiforbrug, en ældre ejendom som denne udløser, fortæller Sarah Kronborg.

I samarbejde med entreprenøren Ansø Gruppen har Sarah taget hul på de første arbejder på den smukke ejendom på Nansensgade. Sammen med beboerne i andelsforeningen og ejendommens naboer, kan vi glæde os til at se de smukke ornamenter og ansigter i frisk, opløftet og nyrenset form, når renoveringen afsluttes i sidst i oktober måned.

Sarah sammen med byggelederen fra Ansø Gruppen

Sarah sammen med byggelederen fra Ansø Gruppen

Ornament
Nansensgade 75: Gadefacaden før renoveringen
Løvehoved

Et closeup af de mange fine facadedetaljer på Nansensgade 75

Igangværende rensning af gadefacaden

Igangværende rensning af gadefacaden

Igangværende rensning af gadefacaden

Igangværende rensning af gadefacaden