Stenderuphus renoveret

Stenderuphus, en ældre dame fra Vesterbro, var efterhånden blevet lidt træt at se på og klar til at få ”en kærlig hånd”. Og efter en omfattende renovering af facaden, står hun igen frisk og knivskarp, præcis som i sine unge dage for 100 år siden.

Under renoveringen af ejendommen var facaden indpakket i et meterhøjt banner med det opsigtsvækkende budskab: ”DU SER GODT UD! Og det samme gør denne bygning snart igen.”

Og det løfte er i den grad blevet overholdt, for i  dag ligger hun og troner i de travle omgivelser på Enghavevej – og ser brandgodt ud igen.

Ud med plastikvinduerne

Ejendommen, Stenderuphus, har fået gennemgået og opdateret alle facader. Sætningsskader er blevet udbedret, alle gamle fuger fræset ud og fuget på ny, bærejern i karnapper forstærket og renoveret – og så er gesimser og underfacade blevet kalket og malet, mens de ”energifjendske” plastikvinduer er blevet udskiftet med traditionelle trævinduer med koblede rammer, som er mere energivenlige.

Se en kort film om projektet her:

Fordele ved facaderenovering

Kasper Cronberg fra Bang & Beenfeldt er projektleder på sagen, og han påpeger, at der er mange fordele ved en facaderenovering:

-Ejendommen er gammel og den bar præg af mange sætningsskader på facaden, og slidte karnapjern kunne i værste fald betyde personskade. Derfor var det på høje tid at få gennemført renoveringen. Og resultatet kan man kun være tilfredse med, for den 100 år gamle ejendom kommer virkelig til sin ret nu, siger han om den smukke gamle Vesterbro-ejendom, der nu ligger og funkler på Vesterbro.

Bang & Beenfeldt var totalrådgiver på sagen, og har ligeledes varetaget arbejdet med de statiske beregninger i forbindelse med udskiftningen af ejendommens bærende elementer.

Følg os på: facebook linkedin