Dengang Povl Beenfeldt var med til at redde Rottehullet

2024 er jubilæumsår, og derfor dykker vi ned i arkivet og ser på nogle af de ikoniske projekter, vi har udført gennem de seneste 50 år. Et af dem er Rottehullet på Christianshavn som i 1990’erne blev renoveret og som den dag i dag står smukt vedligeholdt på Amagergade 3F.

En ikke helt almindelig opgave
Man kommer straks til at tænke på flyttemand Olsen, vicevært Meyer med sin kost og Emma, der langer øl over bardisken, når man går forbi Amagergade 3F: Skiltet hænger stadig over døren til det fiktive værtshus ”Rottehullet”, som blev en del af vores fælles kulturhistorie med 70’er-tv-serien ”Huset på Christianshavn”.

Det var da heller ikke en helt almindelig opgave for os i Bang og Beenfeldt, da vi i 1990’erne fik en mulighed for at være med til at redde den folkekære og legendariske ejendom i tæt samarbejde med kommunen.

Rottehullet helt til rotterne
Ejendommen, som huser Rottehullet er fra 1700-tallet, og den er et af de sidste bevarede bygninger fra dengang, voldende var militært fæstningsanlæg. Efter filmatiseringen i 70’erne stod den smukke, ikoniske bygning og fik lov at forfalde. Men fordi bygningen rummer høje arkitektoniske- og historiske værdier, var der flere gode, lokale kræfter, som kæmpede imod en planlagt nedrivning af bygningen.

Fra forfald til moderne boliger
Det medførte, at Københavns borgerrepræsentation i 1989 besluttede at sanere bygningen og etablere otte andelsboliger. Med renoveringen blev ejendommens ydre bevaret, mens det indre fik et nyt liv. Det var Byens Tegnestue, som stod for renoveringen, mens vi i Bang & Beenfeldt var underrådgivere hele vejen igennem. Vi bidrog med at renovere kviste, trappe, vaskeri og skure samt centralvarmeanlæg og ventilationsanlæg.

Rottehullet og den tilhørende ejendom er dermed endnu et eksempel på, at vi i Bang og Beenfeldt er med til at vedligeholde og renovere med respekt – for vores fælles kulturarv, for vores bybillede og for de beboere, der nu kan bo i en sund og smuk ejendom, der emmer af historie.

Se filmen

Se en kort film om vores arbejde på Rottehullet her

Rottehullet 2

Ikoniske projekter gennem 50 år

I anledning af vores 50-års jubilæum dykker vi ned i arkiverne og kaster et blik på vores hverdag. Se flere historier og projekter her.

logo til web2