Relining i de ikoniske, arkitekttegnede Alléhusene

11. juli 2022

I Jægersborg ligger A/B Alléhusene, der er tegnet af Arne Jacobsen og opført i 1953. De ikoniske huse får i øjeblikket foretaget relining af faldstammerne.


Allehusene

Allehusene

A/B Alléhusene er i dag besværingsværdig, men det er dog ikke grunden til, at man har valgt relining af de eksisterende faldstammer fremfor at udskifte dem. Da de nuværende faldstammer ikke er udtjente, er reliningmetoden en god måde at sikre levetiden på, uden at foretage en større udskiftning. Med relining udføres der nemlig minimale indgreb i ejendommen og hos de enkelte beboere, da man renoverer de gamle rør ved sprøjte at polyesterplast ind i dem og lade det hærde. Som beboer undgår man derfor de samme gener, man typisk oplever ved udskiftning af faldstammer, hvor der i en længere periode ikke vil være adgang til vand.

Levetiden forlænges

Relining metoden forlænger levetiden på det eksisterende rørsystem med mindst 50 år. Beboerne kan altså se frem til et gennemrenoveret afløbssystem, inden for en overskuelig periode, da der typisk kun bruges en dag pr. lejlighed til at udbedre rørene i en lejlighed og til at udbedre faldstammerne. Vi er tilknyttet opgaven som totalrådgiver, hvor Proline udfører arbejdet med relining.Eksempel fra Proline, som viser hvordan det nye rør støbes inden i det gamle.

Eksempel fra Proline, som viser hvordan det nye rør støbes inden i det gamle.