Nyt hjernemotionscenter i Sølvgade

4. december 2023

Der er behov for at kigge op fra skærmene og finde sammen på nye måder i analoge, sunde fællesskaber på tværs af generationer. Det mener Dansk Skoleskak, og som modtræk til mistrivsel og de stigende mentale udfordringer i samfundet, bliver ”Skakkens Hus – hjernens motionscenter®” nu etableret.

Skakkens Hus – hjernens motionscenter® er en verdensnyhed, hvor det ikke er baller og biceps, men hjernen som skal trænes og spilles stærk. Det er NGO’en Dansk Skoleskak som står bag det nye hjernemotionscenter på 750 kvm i Sølvgade 15 (50 m. fra Kongens Have), i nogle lokaler, der tidligere husede et rejsebureau og før det bl.a. en bank. Skakkens Hus – hjernens motionscenter® skal fungere som internationalt mødested for mentalt sunde aktiviteter på tværs af køn, kultur og generationer. Foruden udadvendte aktiviteter, skal det også huse Dansk Skoleskaks Landskontor. 

Det bliver et spændende renoverings- og ombygningsprojekt, hvor eksisterende erhvervslokaler skal forvandles til inspirerende og tænksomt mødested, som et nyskabende og et meningsfuldt samlingspunkt i hjertet af København. Vi glæder os derfor over at være totalrådgiver på Skakkens Hus – hjernens motionscenter® og arbejde sammen med dygtige samarbejdspartnere:

Vores underrådgiver og arkitekter på sagen er Cornelius Vöge.
Bauherr er bygherrerådgiver.
Bygherre er Dansk Skoleskak.

Skakkens Hus – hjernens motionscenter® er bl.a. støttet af A.P. Møller Fonden, Foreningen Realdania, Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond samt en række fonde, private og virksomheder.

Se mere på: Skakkenshus.dk