Hotel Haraldskær: Den gamle herregård får nye, topmoderne faciliteter

31. maj 2022

Den smukke, bevaringsværdige herregård fra 1434 i Vejle Ådal, som i dag huser Haraldskær Sinatur Ho­tel & Konference, gennemgår i øjeblikket en større renovering.

Haraldskær

Renoveringen af Haraldskær omfatter henholdsvis om- og tilbygning af køkkenet samt lettere ombyg­ning af hotellets Engfløj og tilhørende konference­faciliteter. Hotellets nuværende køkken er af ældre dato og lever ikke længere op til de gældende standarder, derfor etableres der et nyt og moderne køkken i en ny til­bygning. Det er også i denne forlængelse, at hotellets Eng­fløj ombygges og renoveres, så fløjen tilpasses det nye resturationskøkken. Når renoveringen er færdig, kan hotellet bl.a. præsen­tere nye indbydende konferencefaciliteter, et topmoderne køkken samt et helt nyt vinrum med plads til prøvesmag­ning.

Vinloft i stedet for vinkælder

Som noget nyt får hotellet etableret vinrum, men hvor man typisk vil foretage det som en udbygning af kælderen, bliver det kommende vinrum etableret øverst på loftet. Det har nemlig ikke været mulig at lave en klassisk vinkælder, da der ikke er nok plads i den nuværende kælder, og en udbygning af kælderen ville medføre en del udfordringer på grund af de omkringliggende, eksisterende forhold – heriblandt fjernvarmen og kloak- og strømforsyning, som løber under hotellet.

Kommende vinrum. Rendering fra Vintage Keeping

Kommende vinrum. Rendering fra Vintage Keeping

3D der skaber overblik

Hele hotellet, inklusiv tilbygning, er blevet tegnet op i 3D. Med 3D-tegningerne får man bl.a. elimineret mange kollisioner, hvilket er afgørende, når der bygges i noget eksisterende. Snittet af 3D-tegningen viser de mange søjler, som skal understøtte tilbygningen, og det fortæller samtidig noget om de mange ingeniørberegninger, der skal til, for at skabe et enkelt og smukt udtryk i de rum som gæsterne færdes i. Hvad man ikke kan se på 3D-tegningen, er rørføringen og kloakeringen, der går under den nye bygning, og som har været lidt af et puslespil at få til at gå op på grund af piloteringen. 3D-tegninger bidrager derudover til at fremhæve de virkelige forhold, så både entreprenøren og bygherre nemt kan visualisere, hvordan den endelige ejendom kommer til at se at ud.

3D visualisering. Snittet viser det kommende vinrum øverst til højre.

3D visualisering. Snittet viser det kommende vinrum øverst til højre.

Flere fagdiscipliner i spil

Det er et spændende projekt at være tilknyttet som totalrådgiver, hvor flere af vores fagdiscipliner er i spil heriblandt konstruktioner, el, VVS og ventilation. Derudover er det også en opgave, som kræver målrettede løsninger, så både hotellets personale kan udføre deres arbejde og gæsterne kan nyde deres ophold, selvom der udføres renoveringsarbejde. At indrette et vinrum på loftet, har krævet særligt fokus på isolering og ventilation, der vil holde temperaturen stabil året rundt. Derudover har projektet har bl.a.  omfattet, at et mobilt køkken skulle indtænkes i byggepladsplanen – hotellet er altså fortsat åbent for ”business”, mens der arbejdes på de nye faciliteter til glæde for gæster og personale.

Engfløjen (tv) og receptions- og restaurantbygningen (th), hvor renoveringsarbejdet er i fuld gang.

Engfløjen (tv) og receptions- og restaurantbygningen (th), hvor renoveringsarbejdet er i fuld gang.