Har du talt med dit energimærke i dag?

21. maj 2021

Med et energimærke får du et overblik over, hvordan det står til med energiforbruget i jeres ejendom. Men har du egentlig nogensinde kigget dit energimærke efter? For du kan hurtigt hente besparelser ved “at tage en snak” med det.

Har du talt med dit energimærke

Har du talt med dit barn i dag? Sådan lød det velkendte pædagog-slogan tilbage i 70’erne med opfordring om at tale med sit barn 20 minutter hver dag. Du behøver dog ikke tale med dit energimærke i 20 minutter dagligt, men der er faktisk god ræson i at give dit energimærke lidt opmærksomhed. For energimærket synliggør energiforbruget på dit ejendom, og du får svar på, hvilke energimæssige renoveringsarbejder, du bør prioritere at få udført først på din bolig.

Mange får udarbejdet et energimærke, fordi de ved, at det er noget, man skal. Men der ligger et kæmpemæssigt potentiale og mange besparelser i at handle på de informationer energimærket indeholder, og som rapporten giver dig, siger Jeppe Blohm Nielsen fra Bang & Beenfeldt.

Han henviser dermed til den rapport, der følger med energimærket. Den giver et rigtigt godt overblik over de mulige besparelser. De vil både kunne aflæses på energiforbruget og mærkes direkte på pengepungen.

- Der er typisk mange lavthængende frugter. Det kan fx være, at man bare behøver at få isoleret sine rør i kælderen eller udskifte en pumpe for at man fx kan gå fra energimærke D til C. Og det kan man altså hurtigt mærke – også på privatøkonomien, siger Jeppe.

Der ligger et kæmpemæssigt potentiale og mange besparelser i at handle på de informationer energimærket indeholder, og som rapporten giver dig

Jeppe Blohm Nielsen

Adm. direktør, Bang & Beenfeldt

Jeppe Blohn Nielsen

Mange besparelser at hente

Det er lovpligtigt at have et energimærke som del af en ejendoms papirer, når din ejendom er over 1.000 kvm eller hvis du skal sælge din bolig.

Undersøgelser viser, at der er mange penge til forskel på, hvorvidt man har det ene eller det andet energimærke. Og der er ikke kun tale om energibesparelser ved et ændret energimærke. Der kan faktisk være rigtig mange penge til forskel på boligprisen ved, at man bevæger sig fra én energiklasse til en bedre, fordi en ejendom med færre energiudgifter er mere attraktiv.

- Hvis man dykker ned i energimærkningsrapporten kan man se, at de mest rentable besparelser er listet først og de mindre rentable efterfølgende. Og hvis man tænker på, at energipriserne jo kun ser ud til at stige i fremtiden, ja så er det næsten ærgerligt, hvis du ikke tager dig en god snak med dit energimærke allerede i dag. For der kan hurtigt være meget at vinde, slutter Jeppe.

Tag fat i Bang & Beenfeldt i dag og få hjælp til din energimærkning: Se mere her