Nye rammer på Ryesgade Kollegiet

Renoveringsarbejdet med det gamle kollegie på Østerbro ’Ryesgade Kollegiet’ er nu næsten afsluttet. Formålet med renoveringen har været at optimere kollegiet og at sikre tidssvarende rammer og udseende. Kollegiet er blevet renoveret, så det giver de studerende de bedste muligheder for at være sammen og indrette sig på en helt anden måde end tidligere. De nyrenoverede fællesarealer giver også de studerende mulighed for en pause i læsningen.

Ryesgade Kollegiet er opført i 1884 og har en lang historie bag sig. Ejendommen er nok mest kendt for ’Slaget om Ryesgade’, som udspillede sig i 1986. Ejendommen fungerede dengang som bz-kollektiv og en række unge barrikaderede i flere dage ejendommen.

Slut med barrikader

I dag er der mere ordnede forhold på kollegiet og de eneste der har barrikaderet ejendommen for nyligt er entreprenørerne i forbindelse med opsætning af stilladserne.

Siden ’Slaget om Ryesgade’ i 80’erne har der dog ikke været mange renoveringstiltag. De mange års slid på bygningen har sat sine spor, og derfor har det været nødvendigt med en større renovering af det gamle kollegium.

Ejendommen har derfor både gennemgået en udvendig og en indvendig renovering. Facaderne er blevet renoveret, herunder er vinduer og døre blevet udskiftet, der er blevet lavet nye gulve og trapperne op til 5. sals-lejlighederne er blevet renoveret. Alle kollegieværelser samt badeværelser er blevet totalrenoveret med malerbehandling, nye gulve, klinker, sanitet mv.

Resultaterne er blevet rigtig gode og vi er glade for at have været byggeteknisk rådgiver på det spændende projekt.

Besøg vores sider: facebook linkedin